Tietosuoja kuntoon

146,00  (+ALV )

ūüĒ•Tehd√§√§n 25.5.18 tulleen asetuksen mukainen tietosuojaseloste kuntoon. P√§√§set helpommalla, kun annat minun auttaa. Samalla saat kattavan katsauksen oman yrityksesi tietoturvasta ja asiakastietojen ker√§√§misest√§ ja tarpeellisuudesta.

Tehdään yhdessä Tietosuojaseloste ja käydään läpi yrityksesi asiakastietojen keräyksen tilanne. Kuvataan asiakasprosessi niin, että sinun on helppo vastata mahdollisiin asiakkaiden tiedusteluihin.

Jäsenet saavat alennusta tästä tuotteesta. Liity jäseneksi! Want a discount? Become a member!

Kuvaus

Tietosuoja-asetuksen kokoaminen yritykseesi sisältää seuraavat osa-alueet:

1. Tarkistetaan  oletko rekisterinpitäjä vai henkilötietojen käsittelijä. Pitääkö sinun siis nimetä tietosuojavastaava, käsitteletkö laajoja henkilötietoja tai arkaluonteisia tietoja.

2. Tehdään toimintasuunnitelma. Kuvataan mitä henkilötietoja keräät, onko se laillista/tarpeellista, miten niitä käsittelet ja missä tiedot sijaitsevat. Karsitaan tarpeettomat. Päivitetään omat toimintatapasi, tarkistetaan kaikki järjestelmät ja yhteistyökumppanit, joissa tietoja käsittelet, miten heillä on huolehdittu tietoturvasta. Kuvataan tietojen siirtymisprosessi. Varmistetaan, että olet saanut tietojen keräämiseen ja käsittelyyn luvan ko. henkilöiltä tai sinulla on jokin muu oikeutus tietojen keräämiseen.

Huom! Lupa on pyydetty 25.5. jälkeen. Muista lupa tietojen siirrosta EU:n ulkopuolelle myös. Käydään läpi tarpeelliset ja tarpeettomat rekisterit. Uskalla luopua rekistereistä, jotka eivät mielestäsi ole sallittuja tai tarpeellisia.

3. Huolehditaan asiakkaiden tietojen tarkastusoikeuden toteutumisesta. Muista, että rekisteröidyllä on oikeudet tarkistaa tietonsa. Kuvaa ja tee valmiiksi malli, jonka avulla sinun on helppo vastata mahdollisiin tietojen tarkistuspyyntöihin. Varmistetaan käyttämistäsi järjestelmistä, että henkilö voi itse tarvittaessa katsoa, muuttaa tai poistaa tietojansa.

4. Dokumentodaan koko yrityksesi tietoturva yhteen tiedostoon. Kuvataan selkeästi kaikki mitä teet. Pidä toimintasi tietoturva ajantasalla, ole huolellinen toiminnoissasi ja säilytä tietoja aina turvallisessa lukitussa paikassa.

5. Käydään läpi mitä sopimusehtoja on päivitettävä. Selvitetään järjestelmäsi toimittajalta miten he ovat huolehtineet tietoturvasta, pyydetään selostus itsellesi. Lisätään omiin sopimuksiisi kohta tietoturva-asiasta. Tarkistetaan ja päivitetään sopimustilanteesi asiakkaiden, palvelutuottajien, alihankkijoiden sekä järjestelmätoimittajien kanssa.  Huomioidaan myös se tosiasia, että henkilötietojen käsittelijä ei saa käsitellä henkilötietoja ilman rekisterinpitäjän kanssa solmittua kirjallista sopimusta.

6. Kirjoitetaan tästä kaikesta selkeä rekisteriseloste ja laitetaan se näkyville verkkosivuille ja muihin tarvittaviin paikkoihin.