Onko maailmasi kutistunut?

Olen viimeaikoina pohtinut omaa maailmaani ja sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia.

Luin juuri mielenkiintoisen blogin, jossa puhuttiin Facebookista ja tutkimuksista, joissa tutkitaan Facebookin käyttäjien käyttäytymistä. Blogin mukaan minut erottaa vaikkapa Yhdysvaltain presidentistä vain 3,59 ihmistä. Sitä ei kerrottu ketä nuo ihmiset ovat, henkivartijoitako 🙂 Mutta se kerrottiin, että Mark Zuckerbergillä tuo ero on 3.17 ihmistä.

My degrees of separation

Tarja Kekäläinen’s average degrees of separation from everyone is 3.59.

Lähde: Facebook käyttäjätutkimuksia

Facebookissa on tällä hetkellä n. 1,59 miljardia aktiivista käyttäjää, siis hiukan enemmän kuin meitä suomalaisia on tallaamassa jälkiä lumihankeen täällä maapallolla. Jotenkin en meinaa saada aivojani käsittämään, että minulla on mahdollisuus olla yhteydessä tuon foorumin kautta todella merkittävään määrään ihmisiä. Yrittäjänä tämä mahdollisuus tietenkin kiinnostaa ja hämmentää vielä enemmän.  Miksi se hämmentää minua, on ne kaikki mahdolllisuudet, joita tuo foorumi luo vaikkapa yritystoiminnalle. Kaikki se voima, joka sillä on. Mieltä vaivaa kysymys miten saada tuo kaikki potentiaali käyttöön.

Tiedän, että nyt moni teistä ajattelee, että eihän tuo oikeasti ole mahdollista, koska siinä on niin paljon asioita välissä, jotka estävät nuo yhteydet. Totta sekin, mutta silti se on mahdollisuus. Tämä siis osoittaisi kiistattomasti, että maailma on toden teolla kutistunut. Tämä on hyvää kutistumista. Sitä pitää hyödyntää.

Se, mikä on mietityttänyt ja jopa huolestuttanut, on kuitenkin ihmisten oman maailman kutistuminen. Lähinnä ajattelen yrittäjiä ja varsinkin yksinyrittäjiä. Tämä asia jäi mieleeni Yksinyrittäjien tulevaisuustyöpajasta, johon osallistuin muutama viikko sitten. Työpajan järjestäjänä oli Savon yrittäjät.  Tämä asia on mielessä myös siksi, että pääasiassa teen töitä yksin ja kotona. Välillä menee pitkiäkin aikoja, että en tapaa asiakkaitani kasvokkain, vaan olemme yhteydessä sähköisesti. Maailmani on siis vahvasti sidottuna työhuoneeni ja kotini seiniin sekä tietokoneeseen, noin fyysisessä mielessä.

Tästä syystä olen pyrkinyt osallistumaan vähintään kerran kuukaudessa johonkin tilaisuuteen, jossa voin tavata muita yrittäjiä, mahdollisia asiakkaita ja muita samanhenkisiä ihmisiä,joiden kanssa vaihtaa ajatuksia. Nämä tapaamiset ovat olleet todella voimaannuttavia, virkistäviä ja aina niiden jälkeen minulle tulee sellainen “luomisvimma”, että saan vietyä omaa yritystoimintaani suurin harppauksin eteenpäin. Lisäksi lähes jokainen tilaisuus on poikinut minulle yhteistyökumppanin tai asiakkaan. Puhumattakaan siitä, miten paljon ne antavat näkemyksiä erilaisita tavoista tehdä asioita ja joita voin hyödyntää omassa toiminnassani.

Onko tämä siis hyvä vai huono asia? Olisiko kuitenkin parempi, että olisin niin kiireinen, että en omasta mielestäni pysty järjestelmään asioitani ja ottaman muutamaa hetkeä tällaiselle toiminnalle elämästäni edes vaikka kerran kuukaudessa? Vai onko tämä kuitenkin niitä yrittäjyyden myyttejä, että pitää olla niin kiireinen ja ei ole aikaa “hömpötyksille”? Eikä tässä nähdä sitä suurempaa kokonaiskuvaa jossa elämme, koska se oma maailma on kutistunut sen oman jutun ympärille. Kuljemme laput silmillä, ettemme poikkeaisi tieltämme, mutta unohdamme, että silloin emme myöskään näe kaikkea sitä kauneutta ja niitä lukuisia mahdollisuuksia,joita ympärillämme on.

Monet tahot tekevät paljon töitä sen eteen, että näitä mahdollisuuksia verkostoitua, voimaantua ja virkistyä olisi. He miettivät keinoja miten tilaisuuksiin saataisiin ihmisiä, he kysyvät toiveita ja toteuttavat niitä. Kerta toisensa jälkeen näissä tilaisuuksissa on aina samat yrittäjät, ne jotka haluavat laajentaa maailmaansa ja löytää sieltä jotakin uutta, joka kantaa. Päätöksen tekee jokainen itse, oman tärkeysjärjestyksensä mukaisesti. Harmillista tässä on viesti siitä, että yrittäjä jättää itsensä listan viimeiseksi, vaikka sen pitäisi olla siellä kärjessä.

Oletko sinä, yrittäjä, vain 3,5 ihmisen päässä kaikista ihmisistä maailmassasi, vai oletko kauempana?

Minkä kokoinen sinun maailmasi on, yrittäjä?

Tiesithän, että kun välillä astuu pois omasta maailmastaan, oppii aina jotakin uutta? Siispä suosittelen, älkää jääkö yksin, älkää antako maailmanne kutistua. Laajentakaa sitä niin huomaatte miten on helpompi hengittää ja hymykin on herkemmässä. Hymy vapauttaa hyvänmielen hormoneja itselle ja sille jolle se on osoitettu, joten mikäpä olisi helpompi tapa tehdä myyntiä. Hymyillään kun tavataan seuraavan kerran!

Allek.001

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.