La Rambla -espanjan alkeet

 • Los Textos

  Tästä löydät kurssin tekstit

  • Ohjeet kurssin opiskeluun
   364 day
  • Aletaanko hablaamaan?
   30 min
 • Gramática

  Täältä löytyvät kielioppiasiat

 • Ejercicios

  Täällä on harjoituksia ja tehtäviä joiden avulla voit katsoa mitä kaikkea olet jo oppinut.

 • Vocabularios

  Tässä sinulle sanastoja liittyen edellä oleviin teksteihin ja aiheisiin. Kannattaa kerätä itselle omaa sanastoa, joka on helppo ottaa mukaan vaikka lomareissulle.

Aletaanko hablaamaan?

Muutama sana espanjan kielestä

Espanjan on romaaninen kieli, joita ovat mm. español, francés, italiano, portugués, catalán, y gallego. Kieli on kehittynyt kansan keskuudessa puhutusta latinasta, joka tuli Pyrenneiden niemimaalle (espanjaksi: la Peninsula Ibérica) roomalaisten mukana. Espanjan kielen kehittymiseen ovat vaikuttaneet roomalaiset, germaanit ja erityisesti maurit, joiden valtakausi etelä-Espanjassa kesti yli 700 vuotta.

 Tästä ajasta upeana monumenttina on mm. Alhambra, Granadassa.

Espanjan kieli on suomalaisen kannalta helppoa oppia. Samat lainalaisuudet toimivat osaksi espanjan- kuin suomenkielessäkin.
Espanja on maailman suosituimpia matkailumaita. Maalla on rikas ja monipuolinen historia ja kulttuuri. Matkoillasi voit löytää vanhoja kaupunkeja ja historiallisia monumentteja (linnoja, kirkkoja, ym.) eri aikakausilta. Espanjan kielessä, kuten muissakin kielissä, on paljon murteita. Eri alueilla puhutaan hiukan eritavalla. Kanarian saarten murre muistuttaa paljon Etelä- Amerikan murteita, Katalonian alueella on ihan oma murteensa, samoin Baski alueilla (euskera) ja esim. Ibizan saarella. Gomeran saarella on käytössä vihellyskieli, joka on vailla vertaansa.

Espanjankielinen kirjallisuus, taide ja musiikki sekä tietenkin gastronomia eri muodoissaan tarjoavat runsaasti elämyksiä. Barcelona on kuin Espanja pienoiskoossa, siksi olen valinnut sen yhdeksi kurssini pääkohteeksi. Lisäksi valintaa vaikuttaa se, että olen itse rakastunut kaupunkiin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Espanjan kielen taito on sekä matkailijalle että Espanjassa asuvalle oiva apuväline arkipäivän tilanteissa selviytymiseen sekä avain espanjalaisuuden ymmärtämiseen. Espanjan kielen avulla on myös mahdollista tutustua muiden Latinalaisen Amerikan maiden elämään ja kulttuuriin.

 

Toivotan sinulle hyvää matkaa espanjan kielen saloihin!

Buen viaje!

 

Espanjalaiset itsekin ovat sitä mieltä, että heillä on paljon sanoja, joita ulkomaalainen ei vaan voi ääntää oikein. Tästä on juttua El Pais -lehdessä http://elpais.com/elpais/2017/01/09/icon/1483955123_763818.html?id_externo_rsoc=TW_CM

 

Oliko tekstissä sinulle jo tuttuja sanoja? Mitkä ne olivat?

Tee niistä lista ja suomenna sanat itsellesi. Näin saat aloitettua oman sanastosi rakentamisen.

Laita lista myös minulle kommenttikentän kautta, niin saat kommenttini niihin.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

44 − = 39

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.