Asiakaspalvelukokemuksia Kuopiosta

Melko harvoin lähden avaamaan kokemuksiani julkisesti, mutta joskus siihen on vain niin vastustamaton syy, että se on tehtävä. Tällaisen syyn sain viime viikolla, kun olin työkeikalla, tapaamassa ohjattavaani Sokoksen kahviossa Kuopiossa. Varoituksen sana, puhun nyt asiasta, joka monelle naiselle on varmaan hiukan “arka paikka”.

Tapaamisen päätyttyä, hetken mielijohteesta – meille naisille näitä hetken mielijohteita voi tulla silloin tällöin – päätin piipahtaa katsomassa alusvaateosastolla löytyisikö jotain mukavaa edulliseen hintaan. Olin lykännyt tuota käyntiä todella kauan, sillä rintaliivien ostaminen tuntuu minusta vaivalloiselta ja jopa hiukan ärsyttävältä. Olin kuitenkin pitkään pohtinut, että minun pitäisi saada ammattilaisen arvio, onko käyttämäni koko oikea.

Kahden rinnan mitalla parasta palvelua ikinä

Pyörin siinä hyllyjen välissä ja ihailin toinen toistaa kauniimpia rintaliivejä ja pikkuhousuja. Valinnan vaikeus taisi huokua joka solustani, sillä pian ystävällisesti hymyilevä myyjä tuli luokseni ja kysyi voisiko auttaa.  No siitä rohkaistuneena päätin sitten pyytää ratkaisua ongelmaani ja selitin, että en ole ollenkaan varma käytänkö oikean kokoisia liivejä. 

Ammattilainen osasi heti sanoa muutaman kokoehdotuksen ja kysyi tietenkin mitä kokoa olen käyttänyt. Kesksutelun kautta hän poimi muutaman ehdotuksen malleista joita olin katsellut ja ohjasi minut sovituskoppiin. Kysyi minulta, tarvitsenko apua sovittamiseen, mutta minä tyyppillisenä suomalaisena tietenkin sanoin, että en tarvitse kiitos.

No, kuinkas sitten kävikään. Sovittelin ja huomasin, että hänen ehdotuksensa olivat huomattavasti parempia kuin yksikään minun aikaisempi arvaukseni. Myyjä kävi katsomassa ja arvioimassa tilannettani ja toi vielä “paremman”  ehdotuksen. Perusteli valtavan hyvin miksi tämä on vielä parempi, osoitti minulle mihin pitää kiinnittää huomiota ja miten tuon naisellisuuttani paremmin esille. Tämä kaikki tapahtui super-hienotunteisesti ja luontevasti, vaikka itsellä alussa olikin se tuttu, epämiellyttävä tunne.

Lopputuloksena oli, että vaikka en ollut mennyt ostamaan mitään ja lähdin kaupasta todella iloisena, tyytyväisen alusasusetin omistajana, jolle vielä esiteltiin seuraavan kerran pommin varmoja ostokohteita. Mutta ennen kaikkea tilanteesta lähti ihminen, jonka vaikea ja nolostuttava sovitus ja kokemus oli pois pyyhkäisty ja oikein uhkuin intoa päästä laittamaan uudet asusteet ylleni.

Tästä en voi kiittää ketään muuta kuin Hannaa, myyjää, joka ojensi minulle lähteissäni elämäni ensimmäisen alusasukortin, johin oli merkitty oma kokoni, etten tarvitisi huolehtia jatkossakaan koon sopivuudesta.

On upeaa kohdata myyjä, joka tekee työtään innostuneena ja sydämellään ja on läsnä siinä hetkessä, todellakin auttamassa asiakasta. Joten minulle itsellenikin vahvistui, että meidän yrittäjien olisi pyrittävä tuohon “moodiin” – ihmisten auttamiseen – se vie toimintaa eteenpäin.

Tarja

Tämä on puhdas asiakaskokemus, ei siis mainostamista.

2 Replies to “Asiakaspalvelukokemuksia Kuopiosta”

  1. Hei
    Olen täysin samaa mieltä. Hanna on minuakin joskus mittaillut ja opastanut uusiin valintoihin. Ihana Hanna! Ja niin ammattitaitoinen ja kaunis nainen.

    Anu

    1. Hei Anu,
      juuri näin, aivan huippu asiakaspalvelija. Sai tuntemaan iloa ja hyvää mieltä. En ole aikoihin saanut niin hyvä palvelua. Enemmän saisi olla näitä Hannoja maailmassa! Monella yrityksellä menisi todella paljon paremmin silloin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.